Nieuws

Weekend van het Verdedigingserfgoed

Erfgoed Koude Oorlog – 75 jaar NAVO/NATO, onderdeel van het Weekend van de Verdedigingserfgoed 2024

Algemene gegevens

Data evenement: zaterdag 20 en zondag 21 april 2024.

stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog
IJsseldijk 253
2924 AX Krimpen a/d IJssel
Website: www.erfgoedkoudeoorlog.nl
Facebookpagina evenement: klik hier
Facebookpagina stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog klik hier

Voorzitter: Rémon de Man
Email: remon.de.man@erfgoedkoudeoorlog.nl
Telefoon: 06-10492945

Vicevoorzitter: Pim van den Bos
Email: pim.v.d.bos@erfgoedkoudeoorlog.nl
Telefoon: 06-30152415

Organisatie zendamateur netwerk 75 jaar NAVO/NATO
Dan de Bruijn / PA1FZH / PA75NAVO
Email: pa75navo@zeelandnet.nl

Stichting Liniebreed Ondernemen
Rijksstraatweg 7b
3631 AA Nieuwersluis

Directeur: Juke van Niekerk
Email: juke@liniebreed.nl
Het aanmeldformulier is hier te downloaden (doc)
Emailadres voor het aanmeldformulier: bram@liniebreed.nl met
evenementen@erfgoedkoudeoorlog.nl in de cc.
www.liniebreed.nl
www.koudeoorlog.nl
www.forten.nl
https://www.facebook.com/waterlinies

Het evenement

Na het succes van het landelijke evenement Erfgoed Koude Oorlog – 60 jaar Cubacrisis ‘’Het Koude Oorlog Weekend’’, hebben stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog en stichting Liniebreed Ondernemen de samenwerking weer opgestart. Met dit evenement haakt Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog aan bij het Weekend van het verdedigingserfgoed, een initiatief van Stichting Liniebreed Ondernemen. Op 20 en 21 april 2024 worden schuilkelders, luchtwachttorens forten, bunkers, vestingen, linies en meer verdedigingserfgoed opengesteld voor publiek.

Het thema is 75 jaar NAVO/NATO. Dit naar aanleiding van het 75 jarig bestaan (04-04-1949) van de NAVO (Noord Atlantische Verdragsorganisatie)/NATO (North Atlantic Treaty Organization). Het doel is om meer aandacht te schenken aan de Koude Oorlog. Door het openstellen van Militaire als Civiele locaties moet er een duidelijker beeld komen, welke maatregelen er zijn genomen in de Koude Oorlog.

Deelnemers

Locatiehouders openen een locatie voor publiek. Dit zal gebeuren op eigen kracht, middelen en inzicht. Het staat een deelnemer vrij om aanverwante zaken te organiseren als bijvoorbeeld; zendamateur, voertuigen, hobbyisten op locatie. Indien er een zendamateur geplaatst kan worden of beschikbaar is graag contact opnemen met Dan de Bruijn PA1FZH (Organisator zendamateur netwerk), email: pa75navo@zeelandnet.nl

Donaties/ entreegelden komen geheel ten goede aan de deelnemende locaties. De locaties en objecten moeten zich vooraf aanmelden met meegezonden aanmeldstrook. Deze moet verstuurd worden naar bram@liniebreed.nl met evenementen@erfgoedkoudeoorlog.nl in de cc. Dit zodat de aanmelding goed binnenkomt bij beide partijen. Stuur met de aanmelding ook een aantrekkelijke foto mee (het liefst liggend).

Aan de aanmelding en deelname voor het evenement zijn geen kosten verbonden.

Media

Voor het evenement is een actuele facebookpagina (klik hier) actief. Dit om het evenement extra kracht bij te zetten. Het staat de locaties vrij, berichten te delen/plaatsen ten behoeve van aandacht voor een object of locatie. Stichting Liniebreed Ondernemen zal de ingezonden informatie plaatsen op www.koudeoorlog.nl en op www.forten.nl.

Ook verzorgt Stichting Liniebreed Ondernemen de landelijke promotie met steun van de VriendenLoterij. Denk aan radiocommercials op vele landelijke en alle regionale omroepen, advertenties, online campagnes, video’s bij de STER, posters en flyers. Indien contact/privé gegevens niet openbaar geplaatst mogen worden, maak hiervan een vermelding.

Bovenstaande informatie is hier te downloaden (pdf)

Het aanmeldformulier is hier te downloaden (doc)

Terug naar startpagina PA75NAVO